Ovoga puta nismo pod pritiskom da moramo za ve?e da ga zavrimo pa smo zasadili umereno...
Hardscape je ostao sli?an, a opet ima nekih promena kod ure?enja...
Podloga je ovaj put umesto crne, nova braon podloga Mix Arandjelovac, ispod toga hranljiva HTP-10.
Od riba su tu ovaj put:
Copella arnoldi
Pseudomugil (popondetta) furcata
Otocinclus sp.
Sewellia lineolatta
(Pseudo)Gastromyzon sp.
Ostali stanovnici: kozice RedCherry i puevi anentome helena.
Kao to se vidi izba?en je Staurogyne iz prvog plana, a stavljen je na irenje Lilaeopsis brasiliensis. Posadjene su i 2 vrste kripti u levom delu.
To su 3 saksijice od firme Anubias, koja je imala po mnogima najbolju prezentaciju iz tog dela akvaristike na InterZoo u Nirnbergu.
U stvari nisu saksijice nego potovi u ba luksuznim pakovanjima, a to se kvaliteta ti?e, nekolicina mi je u razgovoru potvrdila da su im biljke broj jedan u Evropi i bolje od Tropice na moje tako postavljeno pitanje.
Bilje je u tim plasti?nim potovima korenovim delom u gelu i ne moe da se istumba, a Oliver Knott je ?ak pri?ao i otome da se moe 3 nedelje drati u friideru. Imam jo par neotvorenih saksijica koje sam pokupio odande pa posmatram, za sada bilje ne mrda isto izgleda kao i pre 10 dana.
Sad ostaje da vidim na nekom malom uzorku kako se bilje ponaa dalje, a ovaj akvarijum mi je dobra osnova za to.